Obowiązuje następujący podział tłuszczów:
a) Tłuszcze o pochodzeniu zwierzęcym (olej z kości, masło, smalec itp.);
b) Tłuszcze o pochodzeniu roślinnym (olej rzepakowy, oliwa z oliwek, margaryna itp.);
Separatory tłuszczu zwykle stosowane są w kuchniach przy stołówkach, barach, hotelach, jak również w takich miejscach jak rzeźnie, masarnie i tym podobne.
DOBÓR URZĄDZEŃ
Separatory tłuszczu powinny być dobierane przez osobę będącą projektantem, bądź dostawcą urządzenia. Pozwala to na optymalne dopasowanie modelu i typu separatora do ilości oraz rodzaju tłuszczu zawartego w ściekach. Ilość ścieków jest obliczana na podstawie zużycia wody w zgodzie z prawem zawartym w Rozporządzeniu Rady Ministrów nr 716 z dnia 18 grudnia 1996r; Dz.U.Nr151 z 1996r. .
Aby wybrać optymalnie dopasowany do konkretnych wymogów separator tłuszczu bierze się pod uwagę: maksymalną ilość dopływu ścieków (l/s), a także zawartość substancji tłuszczowych, wymagających odseparowania.
Produkty
GAMA PLASTIC
Ul.Przemysłowa 81, 26-052 Nowiny (woj. dolnośląskie)
Tel. 41 346 54 37
www.gama-plastic.pl
SEPARATOR TŁUSZCZU ST-2L/s ST-4L/s ST-7L/s
Separatory tłuszczu stosuje się w miejscach, w których do ścieków trafia znacznie więcej tłuszczów niż np. w przeciętnym gospodarstwie domowym.
Kategorie produktu
Pozostałe produkty firmy
GAMA PLASTIC
Inne produkty w kategorii
Oczyszczalnie ścieków